Archief | Woensdag 15 april 2009 - 16:29 | Bron: Eigen redactie

Lentedefilé van renners op de Groenplaats

Scheldeprijs 2009

De 97e Scheldeprijs is op het middaguur onder een stralende zon gestart. Ambiance rond de Grote Markt. De Antwerpenaars liepen storm voor hun wielergod : Tom Boonen.

De oudste koers van het land schijnt een patent te hebben op goed weer. Rond 12 u kwamen de renners op de Groenplaats uit hun bussen gestapt, om nadien via een soort catwalk tussen de nadarafsluiting naar de startplaats op de Grote Markt te rijden.

Voor de Antwerpenaar de gelegenheid om de helden van dicht bij te zien. En de soms ijdele renners lieten het zich welgevallen en gingen gewillig op de foto met hun bewonderaars. De dames monsterden de strakke lijven van de renners in hun nauwaansluitende pakjes. De bruine gladgeschoren benen. Blijkbaar had iedereen 'goede benen'. Een totaal ander beeld dan de besmeurde gezichten uit Parijs-Roubaix en de armen met schaafwonden of gescheurde rennerskledij na de zoveelste valpartij. En wat een contrast met de wielertoeristen die in hun rennerspakje ook de start kwamen 'opfleuren' in het Antwerpse centrum. Uitpuilend buikje, dunne beentjes. Iedereen hield de Quickstepbus in het oog. Toen Tom Boonen naar buiten kwam weerklonk er gejuich en applaus.

Op de grote markt kreeg Brabo concurrentie van lenige Antwerpenaars die op zijn standbeeld naar boven klommen om een beter zicht te hebben bij de start. Spijtig dat de gaanderij van het stadhuis niet gebruikt werd. Het is de ideale tribuneplaats.

De renners trokken zich traag op gang richting kaaien. Op de kasseien in de buurt van de Londenplaats waanden ze zich nog even in Noord-Frankrijk. Maar het kon nog erger. In de cafés waar men via het TV-scherm de koers verder kon volgen, zag men verschillende valpartijen. Aan de aankomst vielen de renners als dominoblokjes op een hoop. Angstwekkend!

Slechts weinigen hadden dan nog oog voor winnaar Petacchi. Het is één van de weinigen die ongeschonden de eindmeet haalt. De anderen komen gehavend uit de strijd. Verliezen een deel van hun goddelijke verschijning. Binnen enkele dagen staan ze terug klaar voor Amstel Goldrace. Ijdel? Misschien. Maar het zijn toch wel straffe mannen die renners.

Scheldeprijs  |  wielrennen  |  koers  |  Tom Boonen

Reacties

Registreer of meld je aan om je mening te geven over dit onderwerp.


Zoeken
Uit in Antwerpen: Kalender
Telex

31-03-2016   Bastion van citadel van Alva blootgelegd in tuin van Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Archeologen adviseren "houden" in nieuwe tuin

04-03-2016   Schepen varen weer na loodsenstaking. Havenwerknemers tonen nu wat ze waard zijn om achterstand op te halen. Dat kunnen ze als geen ander.

27-02-2016   27.000 Antwerpenaren bezochten afgelopen feestjaar stadhuis van Antwerpen. Een (Antwerps)museumrecord, en dat voor een levend monument.

Kalender

Het weer in Antwerpen


Meest gelezen

Nieuwste berichten

Zaterdag 14 november 14:14
Sinterklaas hartelijk onthaald in Antwerpen

Maandag 12 januari 10:33
Op 12 januari 2015 is het Verloren Maandag

Dinsdag 18 februari 02:15
Stormloop voor Vredesbrug in Antwerpen

Zaterdag 16 november 07:58
Daar komt de Sint met Zwarte Piet(en)

Zaterdag 02 november 22:56
Antwerpen, tussen Leien en Singel verteld door de stadsgidsen