Archief | Zaterdag 16 november 2013 - 07:58 | Bron:

Daar komt de Sint met Zwarte Piet(en)

intrede Sinterklaas in Antwerpen

Sinterklaas, de grootste kindervriend, komt op zaterdag 16 november aan uit Spanje. De kinderen verzamelen die dag aan de Scheldekaaien om hun held met gepaste luister te onthalen. Hij wordt nadien ontvangen op het stadhuis en zal van het balkon de kindermassa toespreken.

Om 13u45 verschijnt de stoomboot van de Sint aan de bocht van de Schelde. Burgemeester De Wever (N-VA) krijgt vandaag de eer om voor het eerst de Sint welkom te heten in naam van alle kinderen. De stoomboot meert aan ter hoogte van het Zuiderterras. Nadien gaat de heilige man in stoet met zijn gevolg naar de Grote Markt. Hij volgt het klassiek parcours via de Scheldekaaien en de Suikerrui naar het Stadhuis.

Sinterklaas komt niet alleen. In zijn gezelschap bevindt zich zijn vaste ploeg van vele Zwarte Pieten (never change a winning team!), juffrouw Conchita, professor Van den Uytleg en anderen.

De Sint zal op het balkon de kinderen toespreken. Zwarte Piet opent dan zo als gewoonlijk het grote boek van de Sint waarin alle stoute kinderen worden opgelijst. De namen van deze ietwat stoutere kinderen worden dan bekend gemaakt. Het wordt ongetwijfeld het spannendste moment van het jaar voor de jongsten onder ons Ún een wake-up call voor alle anderen.

sinterklaas  |  zwarte piet  |  Antwerpen  |  blijde intrede

Reacties

Registreer of meld je aan om je mening te geven over dit onderwerp.


Zoeken
Uit in Antwerpen: Kalender
Telex

31-03-2016   Bastion van citadel van Alva blootgelegd in tuin van Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Archeologen adviseren "houden" in nieuwe tuin

04-03-2016   Schepen varen weer na loodsenstaking. Havenwerknemers tonen nu wat ze waard zijn om achterstand op te halen. Dat kunnen ze als geen ander.

27-02-2016   27.000 Antwerpenaren bezochten afgelopen feestjaar stadhuis van Antwerpen. Een (Antwerps)museumrecord, en dat voor een levend monument.

Kalender

Het weer in Antwerpen


Meest gelezen

Nieuwste berichten

Zaterdag 14 november 14:14
Sinterklaas hartelijk onthaald in Antwerpen

Maandag 12 januari 10:33
Op 12 januari 2015 is het Verloren Maandag

Dinsdag 18 februari 02:15
Stormloop voor Vredesbrug in Antwerpen

Zaterdag 16 november 07:58
Daar komt de Sint met Zwarte Piet(en)

Zaterdag 02 november 22:56
Antwerpen, tussen Leien en Singel verteld door de stadsgidsen