Archief | Donderdag 23 juni 2011 - 10:59 | Bron: Eigen redactie PB VB

Problemen rond Bisthovenplein nefast voor Café Conforta

Café Conforta

Door aanhoudende problemen in de buurt van het Bisthovenplein in Deurne-Noord sluit Café Conforta. In de nacht van dinsdag op woensdag werden er slogans tegen onder andere de politie op de rolluiken van het café gespoten. Een aantal jongeren zijn opgepakt.

Het café is al langere tijd doelwit van een groep jongeren. Ook de omgeving van het Bisthovenplein wordt al geruime tijd geterroriseerd door een bende jongeren.

Ondertussen heeft de uitbaatster van café Conforta beslist om de deuren definitief te sluiten. Frieda Beyens kan het niet meer opbrengen om de zoveelste keer ruiten te vervangen- de teller staat op 16- en de klanten komen ook niet graag meer in de buurt.

Filip Dewinter (Vlaams Belang) waarschuwt voor een escalatie : "Burgemeester en politie kunnen de incidenten niet langer minimaliseren. Er dreigt een nieuwe escalatie van geweld en incidenten indien niet hard wordt opgetreden. De problemen zijn gekend : politieagenten worden uitgedaagd, vandalisme, buurtbewoners worden beledigd en lastiggevallen. Slechts heel recent werden er op het Bisthovenplein veiligheidscamera's geplaatst. Dat blijkt geen afschrikkingseffect te hebben op de bende die er momenteel actief is. Integendeel, de allochtone opstand tegen het gezag neemt criminele proporties aan".

Volgens Dewinter moet dit ophouden. Volgens hem is zachte aanpak van het voorbije decennium. Het is tijd voor een harde aanpak en een nultolerantie.

Burgemeester Janssens (sp.a) belooft meer politiecontroles op het plein. De wijkwerking wordt verhoogd, en er worden camera's geplaatst. Bij de opgepakte jongeren kunnen er een aantal gelinkt worden met de recente problemen op de Turnhoutse baan zegt de burgemeester.

De jongerenorganisatie JES zegt dat de jongeren handelen uit frustratie die te maken heeft men een sociale situatie die weinig perspectief biedt.

Bisthovenplein  |  Vlaams Belang  |  Filip Dewinter  |  Café Conforta  |  Deurne-Noord

Reacties

Registreer of meld je aan om je mening te geven over dit onderwerp.Jurgen De Backer
donderdag 23 juni 2011 om 21:08
000745

Als bewoner van het roemruchte plein kan ik wel zeggen dat deze problematiek inderdaad zwaar uit de hand loopt. Nochthans was er in mei voor de eerste keer een bewonersvergadering waarin maatregelen werden voorgesteld. Té laat kan een reactie zijn maar waar ik vooral naar uitkijk zijn de resultaten. De camera's zijn ze nu aan het installeren dus qua afschrikeffect zijn ze nog niet te evalueren. Wel zegt men tijdens die zelfde vergadering dat 'ze' bekend zijn, helaas geen bewijslast. Dat ook de politie beschimd (bekogeld) en (na de gekende omweg) bijgevolg gefrustreerd wordt is mij een brug te ver.'Ceci c'est pas une problème'.Om helemaal uit de surreële bocht te gaan worden blijkbaar enkel ... geviseerd door 'ze'. (... = belgen , ook een raar volkje)


Nello Patriche
donderdag 30 juni 2011 om 09:16
000746

"Frustatie" is een te vlug en te gemakkelijk gevonden en tevens zeer zwak argument. Het kan nooit goedpraten dat mensen worden gemolesteerd of bedreigd, dat eigendommen worden beschadigd of vernietigd. Wie dat argument gebruikt, geeft toe aan een afglijding van onze maatschappij, aan verdere normvervaging. Wie 'frustraties' heeft kan zich ook op minder geweldadige of beschadigende wijze afreageren. Ga wat sporten (loop of fiets een eindje), sta wat te roepen in een bos of wat dan ook. Maar laat de andere mensen gerust. Als men vind dat men van iets het slachtoffer zou zijn, moet men dan zelf andere onschuldige slachtoffers maken?


Zoeken
Uit in Antwerpen: Kalender
Telex

31-03-2016   Bastion van citadel van Alva blootgelegd in tuin van Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Archeologen adviseren "houden" in nieuwe tuin

04-03-2016   Schepen varen weer na loodsenstaking. Havenwerknemers tonen nu wat ze waard zijn om achterstand op te halen. Dat kunnen ze als geen ander.

27-02-2016   27.000 Antwerpenaren bezochten afgelopen feestjaar stadhuis van Antwerpen. Een (Antwerps)museumrecord, en dat voor een levend monument.

Kalender

Het weer in Antwerpen


Meest gelezen

Nieuwste berichten

Zaterdag 14 november 14:14
Sinterklaas hartelijk onthaald in Antwerpen

Maandag 12 januari 10:33
Op 12 januari 2015 is het Verloren Maandag

Dinsdag 18 februari 02:15
Stormloop voor Vredesbrug in Antwerpen

Zaterdag 16 november 07:58
Daar komt de Sint met Zwarte Piet(en)

Zaterdag 02 november 22:56
Antwerpen, tussen Leien en Singel verteld door de stadsgidsen