Archief | Woensdag 12 september 2012 - 12:54 | Bron:

Proper maar helaas, bus verloren

flashmob Vlaamse opera op Rooseveltplaats

Koppel een promotie voor nette Antwerpse straten van 'Buurt aan de Beurt' aan die voor de Vlaamse Opera en je krijgt een schitterende flashmob op de Rooseveltplaats in Antwerpen. Een verrassende, plezierige en schokkende ervaring, vooral voor de dame die waarschijnlijk later thuis kwam omdat de bus ondertussen al vertrokken was. Kijk mee naar het filmpje.

Het moet je maar overkomen. Je wringt je tussen de pendelaars op zoek naar de bus richting huiswaarts. Het minuscuul zakje van je vieruurtje wil je niet als extra last meedragen, en deponeer je dus in de daarvoor bestemde plaats : de papiermand.

En dan word je fysiek tegengehouden door een gespierde Antwerpse tornado, die bovendien een stem lijkt te hebben die minstens thuishoort in Flander's got talent, eerder nog in het operakoor. Tegenspartelen helpt niet. Je wordt manu militari verzocht om te luisteren naar een de aria uit La Traviata van Verdi. Je krijgt een bos bloemen in je handen geduwd.... en dan begint het te klaren : er is hier meer aan de hand.

Tot je stijgende verbazing begint ook die andere tornado in te ruime werkkledij te zingen en die bezit bovendien een gelijkaardige hemelse stem. Maar de aria, 'Libiamo ne' lieti calici' duurt wat langer dan 1 minuut, bedanken na enige tijd om nadien verder te gaan heeft dus geen zin. Al een beetje bekomen, blijken de andere personnages die rond de bushaltes rondlopen zoals een chauffeur van De Lijn, de politieman of reizigers ook in het complot te zitten en beginnen ook zij te zingen. Van dan af is het genieten en kan je langzaam meewiegen. Een dag om nooit te vergeten voor die Antwerpse, ware het niet dat de bus stipt op tijd vertrekt, zodat de huisgenoten zullen klagen dat er later wordt gegeten dan gewoonlijk. Maar een mooi verhaal had die dame wel aan tafel. Niemand zal haar geloofd hebben, tot ze het bloemenboeket kon tonen en sinds vandaag ook het Youtubefilmpje.

Klassiek in de stad is nog maar pas afgelopen maar de Antwerpse operazangers willen nog meer laten weten dat ze hemelse muziek maken. En de tornado's? Zij zwoegen dagelijks om Antwerpen netjes te houden, want dat is een prioriteit voor de trotse Antwerpenaar. Iedereen moet meehelpen, ook de buurtbezoeker.

Kijk mee en geniet van (Pr)operA : http://www.youtube.com/watch?v=FJ_FC6RXN6U

Een flashmob zoals we ze graag zien. Zoals ook die van het Ballet van Vlaanderen aan het MAS, of die van The Sound of Music/Looking for Maria van VTM in het Centraal Station. Wanneer drinken we op de volgende?

antwerpen  |  tornado  |  vlaamse opera  |  politie  |  de lijn

Reacties

Registreer of meld je aan om je mening te geven over dit onderwerp.


Zoeken
Uit in Antwerpen: Kalender
Telex

25-03-2015   Reuzinneke en vrienden van Royal De Luxe komen van 19 tem 21 juni opnieuw naar Antwerpen in het kader van de Zomer van Antwerpen.

24-03-2015   17.500 deelnemers aan Nacht van de Geschiedenis van het Davidsfonds. Sophie De Schaepdrijver, of Miss WOI, wint Geschiedenisprijs 2014

24-03-2015   Wie wil gaan tuinieren gebruikt de "Moestuin startdoos". Verkrijgbaar bij Ecohuis, de zadenbibs en stadswinkel tegen 7 euro.

Kalender

Het weer in Antwerpen

De temperatuur in Antwerpen: 7°C
Het weerbeeld is momenteel: half bewolkt
 
Later vandaag, half bewolkt (9°C)
Morgen, buien (12°C)


Meest gelezen

Nieuwste berichten

Maandag 12 januari 10:33
Op 12 januari 2015 is het Verloren Maandag

Dinsdag 18 februari 02:15
Stormloop voor Vredesbrug in Antwerpen

Zaterdag 16 november 07:58
Daar komt de Sint met Zwarte Piet(en)

Zaterdag 02 november 22:56
Antwerpen, tussen Leien en Singel verteld door de stadsgidsen

Zaterdag 10 augustus 23:38
Historisch Scheldespektakel is een live geschiedenisles