Archief | Woensdag 03 april 2013 - 17:12 | Bron:

Scheldeprijs 2013 opnieuw voor Kittel

Kittel

De Antwerpse koers wordt meestal gewonnen door een sprinter. Het was deze keer niet anders. De lentekoers werd dit jaar geplaagd door zure wind, zelfs een paar sneeuwvlokken. En verrassend voor één keer geen valpartij. Maar de winnaar die hadden we voordien al eens gezien. Kittel voor Cavendish.

Na het wegvallen van een gekwetste Boonen (APQ) en André Greipel (LTB) was het uitkijken naar Mark Cavendish (APQ) om de ploeg van Wilfried Peeters aan de eerste overwinningen in het voorjaar te brengen. De kleine Brit wilde wel een 4e overwinning en tegelijkertijd het wedstrijdrecord op zijn naam schrijven. Alternatieve kopman Kenny Dehaes (LTB), kon het wegvallen van Greipel niet goedmaken. Hij was geen spek voor de bek van supersprinters zoals Cavendish. Marcel Kittel(ARG) , winnaar van vorig jaar, gaf voor de start toe dat hij niet de vorm van vorig jaar had, maar wou zijn titel van 2012 wel verdedigen. En dat deed hij. De eerste Belg werd Dehaes op de 7e plaats.

De wedstrijd
Reeds vroeg komt er een groepje van 9 renners vooraan. Maar dankzij de inspanningen van de mannen van Vacansoleil en later door die van Omega Pharma-Quick Step werd de groep gegrepen door het peleton en komt na 87 km wedstrijd alles terug samen. De vlucht van Vandousselaere, Brammeier en Borchi werd na 2 u aan de Broekstraat ook gepakt door het peleton. Vanaf dan werd het duidelijk dat de sprint werd voorbereid. Iljo Keisse krijgt daarbij de opdracht om zijn ploegmaat Cavendish in de best mogelijke omstandigheden naar de einstreep te brengen. Steegmans en Vandenbergh nemen de laatste kilometers voor hun rekening, maar de trein liet het op het einde afweten. Kittel won in de sprint met een meter voorsprong voor Cavendish. Zwaar ontgoocheld over zijn ploegmaats zei Cavendish dat hij te ver weg aan de eindsprint moest beginnen.

Cavendish in Antwerpen
Cav had bovendien een bijkomende uitdaging : een overwinning voor zijn 1 jarig dochtertje waarvoor hij vorig jaar forfait gaf om de geboorte niet te missen. En hij vergeet ook niet dat hij in Antwerpen zijn eerste profkoers won, de Scheldeprijs blijft voor hem een speciale wedstrijd.

Cancellara (RTL)
De winnaar van de Ronde van Vlaanderen voelde de inspanning van zijn memorabele eindrush nog in zijn benen. Voor hem was de Scheldeprijs vooral een doorgevoerde training, deels op kasseien, voor Parijs-Roubaix dat enkele dagen wordt gereden. De valpartij waarbij hij was betrokken had hij liever aan zich laten voorbijgaan. Hij valt later opnieuw en de schaafwonde en gescheurde broek voorspelde niet veel goeds.

De Antwerpse renners
Björn Leukemans (VCD) wil zich steeds tonen in Antwerpen. Michaël van Staeyen (TSV) had reeds goed gepresteerd in 2012 (19e) maar gaf voor de start van de koers al toe dat het koude weer zijn ding niet was.

Scheldeprijs  |  koers  |  wielerwedstrijd  |  antwerpen

Zie ook

Marcel Kittel

Woensdag 04 april 2012
Kittel wint Scheldeprijs 2012

Scheldeprijs 2010 winnaar

Woensdag 07 april 2010
Farrar wint Scheldeprijs 2010

Scheldeprijs 2009

Woensdag 15 april 2009
Lentedefilé van renners op de Groenplaats


Reacties

Registreer of meld je aan om je mening te geven over dit onderwerp.


Zoeken
Uit in Antwerpen: Kalender
Telex

31-03-2016   Bastion van citadel van Alva blootgelegd in tuin van Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Archeologen adviseren "houden" in nieuwe tuin

04-03-2016   Schepen varen weer na loodsenstaking. Havenwerknemers tonen nu wat ze waard zijn om achterstand op te halen. Dat kunnen ze als geen ander.

27-02-2016   27.000 Antwerpenaren bezochten afgelopen feestjaar stadhuis van Antwerpen. Een (Antwerps)museumrecord, en dat voor een levend monument.

Kalender

Het weer in Antwerpen


Meest gelezen

Nieuwste berichten

Zaterdag 14 november 14:14
Sinterklaas hartelijk onthaald in Antwerpen

Maandag 12 januari 10:33
Op 12 januari 2015 is het Verloren Maandag

Dinsdag 18 februari 02:15
Stormloop voor Vredesbrug in Antwerpen

Zaterdag 16 november 07:58
Daar komt de Sint met Zwarte Piet(en)

Zaterdag 02 november 22:56
Antwerpen, tussen Leien en Singel verteld door de stadsgidsen