Archief | Zaterdag 14 november 2015 - 14:14 | Bron: sinterklaas,intrede 2015,Antwerpen,zwarte piet

Sinterklaas hartelijk onthaald in Antwerpen

aankomst sinterklaas in Antwerpen
Audio:
intrede Sinterklaas in Antwerpen

intrede Sinterklaas in Antwerpen


De Sint is met de stoomboot rechtstreeks uit Spanje aangekomen. Vele kleuters zwaaiden van op de Antwerpse kaaien uitgelaten naar de goed Heilig Man en zijn gevolg. Burgemeester De Wever ontving de belangrijke buitenlandse gast nadien op het stadhuis. Tijdens zijn toespraak van op het balkon riep Sinterklaas op om ook de kinderen, die maar pas in het land zijn, te betrekken bij het Sinterklaasfeest. Een audioverslag met enthousiaste kinderwensen.

Nat weer, discussies over hoe zwart Zwarte Piet is, of andere moeilijkheden.... niets kon de kinderen weerhouden om hun goede vriend welkom te heten. En zo hoort het.

Het trouwe team van de Sint was present. Met Conchita, Ramon, en een grote groep van Zwarte Pieten. Ook zuiders temperament bij professor Vandenuitleg. Hij leek dolverliefd toen hij zijn Conchita mi amor ten dans vroeg aan het Steen. Ramon liet het paard van de Sint even alleen om de lieve mooie moeders op de Grote Markt te groeten. En of die zich aangesproken voelden.

Sinterklaas kiest eens te meer voor Antwerpen voor zijn intrede in het land. Het is een uitgelezen plaats met de prachtige Antwerpse rede, het mooiste stadhuis van de wereld, de steltlopers, de feestelijke ballonnen, de Antwerpse trommelaars en alle andere zaken die het ontvangst zo feestelijk maken. Niet in het minst het warme ontvangst van talloze kinderen. Een dankbare Sinterklaas toonde zich dan ook langs zijn gulste kant : de lekkernij uit de snoepjeswagen vloog in het rond.

Ook burgemeester De Wever stond de belangrijke buitenlandse gast op te wachten aan de kaaien, en ontving hem nadien op het jarige stadhuis. In Antwerpen weet men al langer hoe men belangrijke gasten in de watten moet leggen. Nadien groette de Sint de massa jongeren, velen getooid in rode A-mutsen, van op het balkon van hét huis van de stad. Sinterklaas is een kenner, en geniet elk jaar opnieuw van het mooie stadszicht. Zou het kunnen dat dat de reden is waarom er telkens opnieuw geen stoute kinderen zijn in Antwerpen?

Voor de vele kleuters is het mooi meegenomen. Hoera riepen ze luidkeels. En zij dromen reeds van 6 december. Luister in de reportage naar wat er zoal op hun verlanglijstje staat.


Reacties

Registreer of meld je aan om je mening te geven over dit onderwerp.


Zoeken
Uit in Antwerpen: Kalender
Telex

31-03-2016   Bastion van citadel van Alva blootgelegd in tuin van Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Archeologen adviseren "houden" in nieuwe tuin

04-03-2016   Schepen varen weer na loodsenstaking. Havenwerknemers tonen nu wat ze waard zijn om achterstand op te halen. Dat kunnen ze als geen ander.

27-02-2016   27.000 Antwerpenaren bezochten afgelopen feestjaar stadhuis van Antwerpen. Een (Antwerps)museumrecord, en dat voor een levend monument.

Kalender

Het weer in Antwerpen


Meest gelezen

Nieuwste berichten

Zaterdag 14 november 14:14
Sinterklaas hartelijk onthaald in Antwerpen

Maandag 12 januari 10:33
Op 12 januari 2015 is het Verloren Maandag

Dinsdag 18 februari 02:15
Stormloop voor Vredesbrug in Antwerpen

Zaterdag 16 november 07:58
Daar komt de Sint met Zwarte Piet(en)

Zaterdag 02 november 22:56
Antwerpen, tussen Leien en Singel verteld door de stadsgidsen