Archief | Woensdag 29 juni 2011 - 17:06 | Auteur:

Berchem feest drie dagen lang

  • Berchem

Berchem viert binnenkort drie dagen feest. De heraanleg van de Driekoningen- en Statiestraat is dan afgerond. Brede voetpaden en verkeer in één richting moeten er opnieuw het florerende winkelhart van weleer van maken. Op vrijdag en zaterdag vieren de winkeliers de officiële opening van beide straten. Het cultuurcentrum sluit op zaterdag ook zijn seizoen feestelijk af. Zondag is er een flinke portie Nederlandstalige muziek op Vlaanderen Feest in Berchem.

Programma Berchem feest!

Vrijdag 1 juli

19 uur: officiële opening van de Statiestraat en Driekoningenstraat ter hoogte van feestzaal Rubens (Statiestraat 175) stoet door de vernieuwde straten met drumband Bataclan gratis drankje voor de buurtbewoners in de plaatselijke cafés

20 uur: Frans Jochemsplein - toespraken gevolgd door feestelijke opening nieuwe fontein schepen voor middenstand, Robert Voorhamme voorzitter districtscollege, Peter Raats voorzitter handelaarsvereniging Hart van Berchem

Zaterdag 2 juli
11 uur: Bekende buurtbewoners en de schepenen zegenen de winkels in de heraangelegde straten in. Ze worden aangevoerd door een feestelijk uitgedoste bende en een streetband. Winkeliers leggen hun klanten extra in de watten.

vanaf 14 uur: Guinguette XL: een groot buurtfeest sluit het seizoen van het cultuurcentrum af, op het plein voor woonzorgcentrum Sint-Maria (Vredestraat)
14.00 uur: groot kinderfeest
18.00 uur: buurtbarbecue
19.30 uur: hommage aan Georges Brasse door Koen De Cauter & Waso Quartet

Zondag 3 juli
14 uur: Vlaanderen Feest in Berchem: 11 juliviering met concert van Mathieu & Guillaume en Buurman op het plein voor woonzorgcentrum Sint-Maria (Vredestraat)


Dit nieuws werd geschreven door een A nieuws Buurtcorrespondent. Wil je zelf ook buurtnieuws inzenden, meld je dan aan.Zoeken
Uit in Antwerpen: Kalender
Telex

31-03-2016   Bastion van citadel van Alva blootgelegd in tuin van Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Archeologen adviseren "houden" in nieuwe tuin

04-03-2016   Schepen varen weer na loodsenstaking. Havenwerknemers tonen nu wat ze waard zijn om achterstand op te halen. Dat kunnen ze als geen ander.

27-02-2016   27.000 Antwerpenaren bezochten afgelopen feestjaar stadhuis van Antwerpen. Een (Antwerps)museumrecord, en dat voor een levend monument.

Kalender

Het weer in Antwerpen


Meest gelezen

Nieuwste berichten

Zaterdag 14 november 14:14
Sinterklaas hartelijk onthaald in Antwerpen

Maandag 12 januari 10:33
Op 12 januari 2015 is het Verloren Maandag

Dinsdag 18 februari 02:15
Stormloop voor Vredesbrug in Antwerpen

Zaterdag 16 november 07:58
Daar komt de Sint met Zwarte Piet(en)

Zaterdag 02 november 22:56
Antwerpen, tussen Leien en Singel verteld door de stadsgidsenUPDATE: E95HO