Archief | Donderdag 30 juni 2011 - 10:34 | Auteur: A Nieuws

Bouwvergunning voor nieuwbouw aan Kristus-Koningplein

  • Ekeren

Vanaf september kunnen de werken aan het nieuwbouwproject op het Kristus-Koningplein starten, waarin ook het nieuwe politiekantoor voor Ekeren gehuisvest zal worden.

Aan het Kristus-Koningplein zal een nieuw multifunctioneel gebouw de vierde pleinwand vormen die er tot op heden ontbrak. Het stadscollege keurde de bouwvergunning hiervoor goed op 17 juni. De werken aan het nieuwbouwcomplex kunnen dus in september aanvangen.

De benedenverdieping van het complex wordt bestemd voor het onthaal van de politie en commerciŽle ruimtes. De vier bovenverdiepingen bieden plaats aan een personeelszone voor het politiekorps en negen appartementen. Onder het gebouw wordt een ondergrondse parkeergarage voorzien, die plaats biedt aan de verschillende gebruikers van het gebouw.

Eind 2009 kreeg dit ontwerp van bouwheer Sogiaf, met als architect 360Architecten, de voorkeur van de jury in een ontwerpronde. De jury bestond onder meer uit de stadsbouwmeester en districtssecretaris van Ekeren.


Dit nieuws werd geschreven door een A nieuws Buurtcorrespondent. Wil je zelf ook buurtnieuws inzenden, meld je dan aan.Zoeken
Uit in Antwerpen: Kalender
Telex

31-03-2016   Bastion van citadel van Alva blootgelegd in tuin van Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Archeologen adviseren "houden" in nieuwe tuin

04-03-2016   Schepen varen weer na loodsenstaking. Havenwerknemers tonen nu wat ze waard zijn om achterstand op te halen. Dat kunnen ze als geen ander.

27-02-2016   27.000 Antwerpenaren bezochten afgelopen feestjaar stadhuis van Antwerpen. Een (Antwerps)museumrecord, en dat voor een levend monument.

Kalender

Het weer in Antwerpen


Meest gelezen

Nieuwste berichten

Zaterdag 14 november 14:14
Sinterklaas hartelijk onthaald in Antwerpen

Maandag 12 januari 10:33
Op 12 januari 2015 is het Verloren Maandag

Dinsdag 18 februari 02:15
Stormloop voor Vredesbrug in Antwerpen

Zaterdag 16 november 07:58
Daar komt de Sint met Zwarte Piet(en)

Zaterdag 02 november 22:56
Antwerpen, tussen Leien en Singel verteld door de stadsgidsenUPDATE: P50AY