Archief | Dinsdag 07 juni 2011 - 22:46 | Auteur: A Nieuws

Gratis surfen in Wilrijks districtshuis

  • Wilrijk-Centrum

Het Wilrijkse districtshuis biedt als allereerste districtshuis aan haar bezoekers gratis internettoegang aan via Wi-Fi. Het draadloze netwerk dekt ook een groot gedeelte van de Bist.

De Wilrijkse districtsadministratie en loketwerking namen in september 2010 hun intrek in de gloednieuwe gebouwen van het administratief centrum aan de Bist. Dit complex, dat momenteel verder wordt uitgebreid met gebouwen voor de bibliotheek, politiek en kunstacademies, biedt tal van nieuwe mogelijkheden.

Zo biedt het districtshuis vanaf woensdag 8 juni een unieke service aan klanten die in de wachtzaal wachten om hun administratieve documenten aan te vragen. Ze kunnen met hun laptop of smartphone gratis gebruik maken van het draadloos Wi-Fi netwerk. Zo kunnen deze bezoekers tijdens het wachten surfen op het worldwide web of hun e-mail raadplegen.

Wie wil surfen in het districtshuis, kan een ticket vragen aan de infobalie. Dit ticket bevat informatie over het te kiezen netwerk en login-gegevens, waarmee de gebruiker dan gedurende een halfuur online kan gaan. Het Wi-Fi netwerk maakt gebruik van een reeks draadloze zenders die in het gerestaureerde districtshuis en het nieuwe administratief centrum zijn geplaatst. Dit netwerk dekt niet enkel deze gebouwen, maar ook een groot gedeelte van de Bist.


Dit nieuws werd geschreven door een A nieuws Buurtcorrespondent. Wil je zelf ook buurtnieuws inzenden, meld je dan aan.Zoeken
Uit in Antwerpen: Kalender
Telex

31-03-2016   Bastion van citadel van Alva blootgelegd in tuin van Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Archeologen adviseren "houden" in nieuwe tuin

04-03-2016   Schepen varen weer na loodsenstaking. Havenwerknemers tonen nu wat ze waard zijn om achterstand op te halen. Dat kunnen ze als geen ander.

27-02-2016   27.000 Antwerpenaren bezochten afgelopen feestjaar stadhuis van Antwerpen. Een (Antwerps)museumrecord, en dat voor een levend monument.

Kalender

Het weer in Antwerpen


Meest gelezen

Nieuwste berichten

Zaterdag 14 november 14:14
Sinterklaas hartelijk onthaald in Antwerpen

Maandag 12 januari 10:33
Op 12 januari 2015 is het Verloren Maandag

Dinsdag 18 februari 02:15
Stormloop voor Vredesbrug in Antwerpen

Zaterdag 16 november 07:58
Daar komt de Sint met Zwarte Piet(en)

Zaterdag 02 november 22:56
Antwerpen, tussen Leien en Singel verteld door de stadsgidsenUPDATE: P7CJYU