Archief | Dinsdag 27 november 2012 - 15:44 | Auteur:

Kerstverlichting en eindejaarssfeer in Berchem

  • Berchem

Kerstverlichting in Berchemse straten

Elk jaar kiest het district Berchem een andere wijk uit om de kerstlichtjes symbolisch aan te steken. Dit jaar worden er duizenden led-lichtjes opgehangen in de Zillebekelaan op vrijdag 7 december om 19 uur. De pers en bewoners zijn hierbij van harte welkom. Het wordt een feestelijk gebeuren met glühwein en chocomelk om de kou te verdrijven. Folkgroep Strograss zorgt voor de nodige deuntjes. De boom in de Zillebekelaan is niet de enige verlichte boom. Ook op het Frans Jochemsplein, in de Berchemstadionstraat, in de Marie- Josélaan en op de Fruithoflaan zorgen verlichte kerstbomen voor sfeer.

Andere eindejaarsactiviteiten in Berchem

Het aansteken van de lichtjes is de aftrap voor twee maanden hartverwarmende activiteiten voor jong en oud in Berchem: van een kerstconcert voor senioren, over een rommelmarkt met kledingruil tot circus in het cultuurcentrum. Op vrijdag 21 december is er een latenightshopping. Dan zijn de winkels in Driekoningen- en Statiestraat open tot 21u. Het is tevens een ecologische avond met een kerstboom van petflessen, waarop die van Hasselt enkel maar jaloers kunnen zijn, en een modeshow van tweedehandskledij. De afsluiter is de nieuwjaarsdrink op 20 januari.

Origineel is de pakjesruil. Op alle activiteiten staat er een grote geschenkdoos. Berchemnaren kunnen daar een pakje komen ruilen.


Dit nieuws werd geschreven door een A nieuws Buurtcorrespondent. Wil je zelf ook buurtnieuws inzenden, meld je dan aan.Zoeken
Uit in Antwerpen: Kalender
Telex

31-03-2016   Bastion van citadel van Alva blootgelegd in tuin van Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Archeologen adviseren "houden" in nieuwe tuin

04-03-2016   Schepen varen weer na loodsenstaking. Havenwerknemers tonen nu wat ze waard zijn om achterstand op te halen. Dat kunnen ze als geen ander.

27-02-2016   27.000 Antwerpenaren bezochten afgelopen feestjaar stadhuis van Antwerpen. Een (Antwerps)museumrecord, en dat voor een levend monument.

Kalender

Het weer in Antwerpen


Meest gelezen

Nieuwste berichten

Zaterdag 14 november 14:14
Sinterklaas hartelijk onthaald in Antwerpen

Maandag 12 januari 10:33
Op 12 januari 2015 is het Verloren Maandag

Dinsdag 18 februari 02:15
Stormloop voor Vredesbrug in Antwerpen

Zaterdag 16 november 07:58
Daar komt de Sint met Zwarte Piet(en)

Zaterdag 02 november 22:56
Antwerpen, tussen Leien en Singel verteld door de stadsgidsenUPDATE: MMQTA7