Archief | Vrijdag 11 november 2011 - 23:53 | Auteur:

Sinterklaas op bezoek in Berchem

  • Berchem

Op 27 november komt Sinterklaas naar Berchem. Hij landt op de luchthaven van Antwerpen en trekt nadien door de straten van Berchem. Het thema van de stoet is ‘de Sint, een reuzenvriend.’ In het cultuurcentrum is er een feestelijke afsluiter met een ‘meet en greet’ met de goedheilig man.

De Sint landt om 13.30 uur op de internationale luchthaven van Antwerpen.

Nadien trekt de 26ste Sinterklaasstoet door de straten van Berchem. Tuur De Slijkschepper, Jules Pilot en Miss Groenenhoek, de reuzen van Berchem, wandelen mee. Zij hebben nog heel wat reuzegrote vrienden, steltlopers, clowns en muzikanten uitgenodigd.

Rond 16 uur arriveert de stoet in cultuurcentrum Berchem. Daar is een groot feest van ter ere van de Sint, met grimeurs en pannenkoeken. Tom Clement van het Martha!Tentatief zet thee voor de Sint, vertelt verhaaltjes en zingt samen met de kinderen sintepieterliedjes. Ook stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen komt langs om het Ezeltjeslied te zingen. Op het einde kan iedereen die wil even langskomen tot bij de troon van Sinterklaas.

Er is ook een kleurwedstrijd verbonden aan de Sinterklaasstoet. De Academie Berchem woord-muziek zorgde voor een verrassende kleurplaat. Kreeg u de kleurplaat niet in de bus, haal ze af bij een van de handelaars langs het parcours. De plaat is ook te downloaden via http://www.berchem.be of http://www.ccberchem.be. Wie zijn ingekleurde tekening afgeeft aan de hoofdpieten tijdens de stoet, maakt kans op leuke prijzen.

Parcours en geschat tijdschema
13.30 uur Aankomst van de Sint op de luchthaven van Antwerpen
14 uur Vertrek van de praalstoet: Luchthavenlei en Diksmuidelaan
15 uur Borsbeekbrug
15.10 uur Singel – Posthoflei
15.20 uur Statiestraat en Driekoningenstraat
16 uur Feestelijke afsluiter in cultuurcentrum Berchem

Partners
De 26ste Sinterklaasstoet is een Berchemse samenwerking tussen het district, het Sinterklaascomité, het cultuurcentrum, de Gezinsbond, de Academie muziek-woord, de Academie beeldende kunsten en vele sponsors en vrijwilligers.

Info
Sinterklaasstoet: gratis
Afsluiter in ccBe: tickets 4 euro, tel. 03 286 88 20


Dit nieuws werd geschreven door een A nieuws Buurtcorrespondent. Wil je zelf ook buurtnieuws inzenden, meld je dan aan.Zoeken
Uit in Antwerpen: Kalender
Telex

31-03-2016   Bastion van citadel van Alva blootgelegd in tuin van Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Archeologen adviseren "houden" in nieuwe tuin

04-03-2016   Schepen varen weer na loodsenstaking. Havenwerknemers tonen nu wat ze waard zijn om achterstand op te halen. Dat kunnen ze als geen ander.

27-02-2016   27.000 Antwerpenaren bezochten afgelopen feestjaar stadhuis van Antwerpen. Een (Antwerps)museumrecord, en dat voor een levend monument.

Kalender

Het weer in Antwerpen


Meest gelezen

Nieuwste berichten

Zaterdag 14 november 14:14
Sinterklaas hartelijk onthaald in Antwerpen

Maandag 12 januari 10:33
Op 12 januari 2015 is het Verloren Maandag

Dinsdag 18 februari 02:15
Stormloop voor Vredesbrug in Antwerpen

Zaterdag 16 november 07:58
Daar komt de Sint met Zwarte Piet(en)

Zaterdag 02 november 22:56
Antwerpen, tussen Leien en Singel verteld door de stadsgidsenUPDATE: PNA6Q