Met deze tips zal je beter slapen

Er zijn mensen die de hele nacht wakker kunnen liggen. Dit kan komen door piekeren, ongemakjes of gewoon omdat hun hersenen zeggen dat ze wakker moeten zijn. Door te weinig slaap kan je weer extra gewicht krijgen, ben je minder geconcentreerd en kan je ook kribbig worden. Het is dus verstandig om goed te slapen.

Beweging, het liefst in de buitenlucht

Wandelen in de buitenlucht is ontzettend goed voor je. Je krijgt er een betere weerstand van, je conditie verbetert en de natuur kan er voor zorgen dat je je meer ontspannen voelt. Daarnaast heb je vitamine D nodig om gezond te blijven en het is ook nog eens goed voor je humeur. Maar de buitenlucht zorgt er ook voor dat je beter slaapt. Maak dus elke dag even een wandeling van minimaal een half uur om beter te slapen. Naast de wandeling in de buitenlucht zijn andere sporten ook goed om beter te slapen. Je vraagt immers best veel van je lichaam tijdens het sporten, waardoor het ’s nachts zijn rust extra hard nodig heeft. 

Doorbreek je omgedraaide slaappatroon

Val je wel eens in slaap als je op de bank zit? Probeer dat te voorkomen. Wanneer je overdag op de bank slaapt, slaap je ’s nachts dus minder. Je lichaam gaat er steeds meer aan wennen om overdag te slapen en ’s nachts wakker te liggen, waardoor je dus eigenlijk je slaappatroon omdraait. Hoe kan je dit weer omdraaien? Zorg dat je elke avond op hetzelfde tijdstip gaat slapen, het liefst ergens tussen 22.00 en 23.00 uur, afhankelijk van hoe laat je opstaat. Kijk minimaal een uur voordat je gaat slapen niet meer naar beeldschermen. Wanneer je vast in je slaaphouding in je bed gaat liggen en je gaat nog kort een boek lezen, dan zal je merken dat je snel moe wordt.

Koop een ergonomisch bed of kussen

Een bed is een grote aankoop. Veel mensen stellen dat daarom zo lang mogelijk uit. Het kost immers veel geld. Maar weet je hoeveel concentratie het je kost als je blijft slapen op een bed dat pijn veroorzaakt? En doordat je je minder kan concentreren krijg je waarschijnlijk ook niet zo snel die zeer gewilde promotie. Als dat het geval is, kost een slecht bed je dus letterlijk geld. Neem eens een kijkje bij https://www.mline.be/ om een goed bed uit te zoeken. Er wordt aan alles gedacht. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook een speciaal kussen voor zijslaper. Geef al deze tips minimaal twee weken de tijd en je slaapt een stuk beter.  

Geef een reactie