Nederlanders en het beleggen in cryptocurrency’s, is het een goede combinatie?

Met de groei van cryptocurrency’s als Bitcoin en Ethereum is er ook steeds meer interesse in Nederland om in deze digitale munten te beleggen. De cryptomarkt blijft zich ontwikkelen en er komen steeds meer cryptomunten bij. Ook steeds meer mensen weten wat de blockchaintechnologie is en wat cryptocurrency's zijn. Veel Nederlanders zien het beleggen in cryptocurrency’s als een manier om snel rijk te worden, maar is dit ook daadwerkelijk het geval? In dit artikel kun je ontdekken wat cryptocurrency’s zijn en of Nederlanders veel interesse in cryptocurrency’s hebben.

Wat zijn cryptocurrency’s en waarom zijn ze zo aantrekkelijk voor beleggers?

Cryptocurrency’s zijn digitale munten die gebruikmaken van blockchain technologie. Deze munten kennen geen centrale autoriteit en kunnen door iedereen over de hele wereld verhandeld worden. Dit maakt cryptocurrency’s aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar alternatieve beleggingsmogelijkheden buiten de traditionele beleggingsmarkt.

Daarnaast brengen cryptocurrency’s ook de nodige functionaliteit met zich mee. Dankzij de cryptocurrency’s is het mogelijk om over de hele wereld snel transacties uit te voeren, zonder dat je moet wachten op tussenpersonen of juridische belemmeringen. Daarnaast kunnen cryptomunten ook dienen als belangrijk onderdeel binnen een ecosysteem. Coins kunnen bijvoorbeeld fungeren als betaalmiddel of als middel om stemrecht te verkrijgen.

Hoe beleggen Nederlanders in cryptocurrency’s?

Nederlanders beleggen in cryptocurrency’s op verschillende manieren, zoals het kopen van de cryptocurrency direct op crypto beurzen of door middel van beleggingsfondsen die in cryptocurrency’s beleggen. Sommige Nederlanders beschouwen cryptocurrency’s als een speculatieve belegging en investeren daarom alleen kleine bedragen. Anderen zien het als een serieuze belegging en investeren daarom grotere bedragen.

Tussen de duizenden verschillende cryptocurrency’s zijn er een handvol cryptomunten waar Nederlanders een bovengemiddelde interesse in hebben. Zo is de cryptomunt HOLO, het token van Holochain, een zeer populaire cryptocurrency. Deze digitale munt behoort niet tot de grootste crypto-projecten van het moment, waardoor dit een opvallende ontwikkeling is. 

Naast de interesse in Holochain en de twee grootste cryptocurrency’s op de cryptomarkt, Bitcoin en Ethereum, hebben veel Nederlanders ook interesse in cryptomunten als Cardano en VeChain. In de bullrun van 2021 ging de koers van VeChain en Cardano met meer dan duizend procent omhoog, wat natuurlijk enorme koersstijgingen zijn. Deze prijsstijgingen zijn vaak de reden dat mensen de cryptomarkt betreden, zowel Nederlanders als andere mensen wereldwijd. In 2017 waren er ruim 1,2 miljoen Nederlanders bezig met cryptomunten, terwijl dit in 2022 al 2 miljoen Nederlanders waren. 

Geef een reactie